Header

Ouderdomswratten verwijderen

2ee7006b-1d4c-4400-96e2-eaccf9f065e7

Vandaag heeft Esmee (onder begeleiding van Vera en Huidtherapeute Ann-Rien) bij 2 klanten ouderdomswratten verwijderd.

Ouderdomswratten (verruca senilis/verruca seborrhoica) zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen. Op de leeftijd van 30 jaar heeft men er meestal al een paar. Hoe ouder men wordt, hoe meer er verschijnen, vandaar de niet zo flatteuze naam ouderdomswrat (verruca senilis). Een andere naam die veel gebruikt wordt is verruca seborrhoica (vettige wrat).

Ouderdomswratten gaan niet vanzelf weg. Ze kunnen groter worden, soms enkele centimeters groot. Ze kunnen ook heel dik worden en zijn dan moeilijker te verwijderen.

Heeft u een ouderdomswrat en stoort u zich daaraan? Wacht dan niet te lang om deze door ons te laten verwijderen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om te kijken wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.

Omdat deze wratten goedaardig zijn, hoeven ze niet te worden verwijderd. Veel mensen willen ze toch graag weg hebben om cosmetische redenen, omdat ze in de weg zitten (ze kunnen heel groot worden) of omdat ze steeds stuk gekrabd worden en dan bloeden.

De huidtherapeut verwijdert ouderdomswratten door middel van een ring curette. Met de curette (scherpe lepel) wordt de wrat van de huid afgeschraapt. Daarna blijft er een oppervlakkige schaafwondje achter, die geneest met een korstje. Later is er, net als bij een gewoon schaafwondje, niets of bijna niets meer van te zien.

Bel voor een afspraak of meer informatie met: 0544-842755
Of vul ons contactformulier op onze website in.

Terug naar overzicht

Vragen, advies nodig of
een afspraak plannen?

Afspraak maken
Een natuurlijke, gezonde en verbeterde huid
Een natuurlijke, gezonde en verbeterde huid